728x90

19ος Διεθνής Μαραθώνιος ''Μέγας Αλέξανδρος'': Επιβράβευση του εθελοντισμού!


Στον απόηχο της μεγάλης επιτυχίας των εκδηλώσεων στην Πέλλα, του 19ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιάννης Γυριχίδης, επιβράβευσε τους μαθητές που συμμετείχαν με το δίπλωμα εθελοντή και αθλητικό υλικό για τα σχολεία τους.
Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου κ. Φανή Κάμτση και ο διευθυντής του γυμνασίου Πέλλας κ. Γιώργος Δημητρίου τονίζουν:
΄΄Οι μαθητές μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην τελετή της Ειρηνοδρομίας που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας. Η τελετή διοργανώνεται  κάθε χρόνο από το Δήμο Πέλλας την παραμονή του Μαραθώνιου που έχει αφετηρία το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην πλατεία του χωριού και τέρμα το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, που συμμετείχαν  εθελοντικά, έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση, τιμώντας την ειρήνη και την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, τα παιδιά ερμήνευσαν με συγκίνηση τραγούδια αφιερωμένα στην Μακεδονία και την ειρήνη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης, αισιοδοξίας και συνεργασίας. Επιπλέον, παρουσίασαν χορούς, γεμίζοντας τον αρχαιολογικό χώρο με ζωντάνια και χαρά.
Την ευθύνη για την άρτια προετοιμασία της συμμετοχής του δημοτικού σχολείου είχαν η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, κ. Κούκου Σ., και ο εκπαιδευτικός Μουσικής, κ. Τσολέκας Δ., στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την καθοδήγηση και την έμπνευση που παρείχαν στους μαθητές.
Το Γυμνάσιο Πέλλας “Μέγας Αλέξανδρος”  συμμετείχε με εθελοντές μαθητές του σχολείου, οι οποίοι πλαισίωσαν την πρωταθλήτριά μας, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κατά την εκδήλωση στον Αρχαιολογικό χώρο και μετά την  συνόδεψαν στην ειρηνοδρομία, μεταφέροντας εναλλάξ τον κλάδο ελαίας κατά την διαδρομή προς την Αρχαία Κρήνη, έως και το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου και τον παρέδωσαν στους διοργανωτές του Μαραθωνίου. Τους μαθητές του σχολείου μας συνόδευε η εκπαιδευτικός κ. Τσουγλίνη Ελένη, Στην εκκίνηση οι μαθητές μας ήταν παρόντες στελεχώνοντας τις ομάδες εθελοντισμού και βιώνοντας μια καταπληκτική εμπειρία  εξυπηρετώντας τους εκατοντάδες δρομείς από 67χώρες του πλανήτη μας, με την συνοδεία του γυμναστή μας κ. Α. Γκαλέγκα.
Η παρουσία του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Πέλλας στην τελετή Ειρηνοδρομίας ανέδειξε για ακόμη μια φορά τη σύνδεση της νέας γενιάς με τις αξίες της ειρήνης και την αγάπη για τον τόπο της.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Πέλλας, που με το κάλεσμα των σχολείων μας έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν εθελοντικά σε μια υπέροχη εκδήλωση΄΄.

Από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code