728x90

Καταρρέει ο μύθος «σίγουρη δουλειά» για το Δημόσιο


«Το ΄να χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δυο το πρόσωπο» λέει η δημοφιλής παροιμία που υπογραμμίζει τη σημασία της αμοιβαίας βοήθειας και της συνεργασίας στην κοινωνία.
Και ενίοτε στις τάξεις του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ακόμη και σε αυτούς που προέρχονται από διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

Όση ώρα λοιπόν οι μεν προσπαθούν να βρουν χρήματα για τους δημόσιους υπαλλήλους που ξεσπίτωσαν και δε μπορούν να σπιτώσουν ξανά, οι δε οργανώνουν πολιτικά στέκια και μιλούν για «κουλτούρα» κοινωνικής κατοικίας στην Ελλάδα με κουπόνια προτεραιότητας.

Η ουσία είναι ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πρόκειται να ασχοληθεί με κουπόνια και πολύ φοβάμαι ότι εδώ πλέον αρχίζει να ανοίγει ο «ασκός του αιόλου» αναφορικά με τις παραιτήσεις ανθρώπων που κόπιασαν, πέτυχαν σε δημόσιους διαγωνισμούς, μπήκαν στο Δημόσιο αλλά βλέπουν την κοινωνία να τους γυρίζει την πλάτη ! 


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ξέρεις κάποιον που απολυθηκε απ το Δημόσιο? ότι σημαίνει τεμπελιο ναι..αλλά απολυσεις οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει να εξαλειφθεί από παντού η βεβαιότητα. Να βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι (ιδιωτικού και δημοσίου) σε ένα καθεστώς μόνιμης αβεβαιότητας και άγχους για να είναι αποτελεσματικότεροι, παραγωγικότεροι, ταχύτεροι, ελαστικότεροι, μόνιμα διαθέσιμοι για εργασία, τελούντες υπό το άγχος της ανεργίας.
    Αυτό δεν θέλουμε από τη ζωή μας άλλωστε;
    Να εργαζόμαστε συνεχώς και να σκεφτόμαστε συνεχώς την δουλειά που έχουμε να κάνουμε, τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουμε να τακτοποιήσουμε.
    Ώστε να μην σκεφτούμε τίποτε επικίνδυνο για το καθεστώς.
    Να μην έχουμε χρόνο να αφιερώσουμε στις οικογένειες μας, στα παιδιά μας, στους συνανθρώπους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Ad Code